BEATE GJERSVOLD


website
instagram
beategjersvold@gmail.com
+47 415 42 694

Billedkunstner/Kunsthistoriker.
Medlem: NBK, TBK og BKMR
Atelier/Studio: Rotvoll Kunstnerkollektiv


Beate Gjersvold jobber med maleri, kunstinstallasjoner, fotokunst og videoinstallasjoner. Tema hun har jobbet med er: I kraft av landskapet/Landscape and Power – malerier som tar utgangspunkt i landskap, men der det ikke er et ønske om å vise landskapet som sted, men som en følelse, hendelse eller miljøbeskrivelse.I temaet Spor består verkene både av malerier, fotokunst og rustgjenstander. I utstillinger viser hun med dette det vakre gjenstander som er på vei tilbake til naturen. For tiden jobber hun med begrepene Tid og Spor av tid. Her viser hun malerier med akvarellteknikk og hun viser kunstinstallasjoner med bergarter, stein og mineraler hun har hogget ut av berget. Maleriene er malt med akvarellmaling framstilt av ekte stein og mineraler.

I tillegg til undervisningen hun har oppført i sin CV, holder hun foredrag om samtidskunsten, om kunsthistorie og har masterclasses i/om akvarellmaling og maleteknikker. Seneste Masterclass var ved Arkitektutdanningen ved Rigas Teknologisk Universitet i april 2023, der hun nå er registrert som gjesteforeleser.

Beate Gjersvold samarbeider med kunstnere fra flere land og vil trekke fram keramiker Brit Dyrnes (Norge) og billedkunstner Anita Meldere (Latvia). Av samarbeid med institusjoner og museer, må det mangeårige samarbeidet med Mark Rothko Art Center i Daugavpils, Latvia,
trekkes frem. Det har gitt muligheter til flere kunstnere i Trondheim og til kunstnere  Daugavpils. Samarbeidet vil gi flere resultater og overraskelser i tiden framoverCVMalerier kan kjøpes hos Galleri SG, Kjøpmannsgata 37, Trondheim, og fra deres nettgalleri.
Så tar hun gjerne imot besøk i atelieret ved Rotvoll Kunstnerkollektiv, for de som ønsker å se et større utvalg av malerier.
Og tar gjerne utsmykningsoppdrag. Ta kontakt på e-post eller telefon.